Lukion ajankohtaista

Katso kaikki uutiset

Eira mediassa: Koskaan ei ole liian myöhäistä kouluopintoihin

Yleinen26.11.2021

Jos perusasteen tai lukion opinnot jäivät syystä tai toisesta kesken tai kokonaan suorittamatta, tai on tarve nostaa vaikka yksittäistä arvosanaa, onnistuu paikkaus Eiran aikuislukiossa. Opiskelun voi aloittaa myös kesken vuoden ja opintoja voi suorittaa siinä tahdissa ja laajuudessa, mikä itselle parhaiten sopii joko lähi- tai etäopiskeluna tai näiden yhdistelmänä.

– Haluamme kannustaa kaikkia opiskelua harkitsevia aloittamaan opintonsa. Se tuo uusia mahdollisuuksia työuralle sekä iloa ja virkeyttä elämään. Meillä ei ole keskiarvorajoja eikä myöskään yläikärajaa, joten kaikki halukkaat pääsevät opintopolulle. Halutessaan voi tutkinto-opiskelun asemesta opiskella vaikka yhtä ainoaa ainetta tai teemaopintokokonaisuuden. Lukion voi suorittaa verkko-opintoina ja kaksoistutkinto-opiskelijana yhteistyökoulujemme ohjelmassa, kertoo rehtori Mauri Ronimus

Lukio-opinnot voi aloittaa jokainen peruskoulun käynyt 18-vuotias. Osan kursseista voi suorittaa kaksikielisesti suomeksi ja englanniksi. Eiran aikuislukio järjestää  myös tutkintoon tähtäävää aikuisten perusopetusta. Se on suunnattu 17-25 -vuotiaille maahanmuuttajille ja soveltuu myös opintopolkunsa alussa  oleville ja mahdollistaa siten tehokkaan kotoutumisen. Lisäksi Eira tarjoaa  aineopintoina intensiivisiä suomen kielen kursseja alkeista alkaen.

Lue koko juttu Wematchusta (kirjoittaja Maija-Liisa Saksa)